Παγωτό μπανάνα

images_pagoto-banana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπανάνες 500 γρ (2 τεμ περίπου όχι πολύ ώριμες)    
    Γάλα 1/2 λίτρο    
    Ζάχαρη 350 γρ    
    Σαλέπι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό    
    Ξινό 1 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, τις μπανάνες που κόψαμε, το σαλέπι και το ξινό. Τα χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν οι μπανάνες και το αφήνουμε στην κατάψυξη. Κάθε 60 λεπτά το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε 4- 5 φορές μέχρι να μην χτυπιέται πλέον . Το αφήνουμε όλη την νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/