Πίσω στην πόλη; Πιείτε, κάνει καλό στην οδήγηση!

images_car-highway.jpg

Αν αυτές τις ημέρες σκοπεύετε να μπείτε στα αυτοκίνητά σας και να πραγματοποιήσετε το ταξίδι της επιστροφής, εμείς σας παρουσιάζουμε μία άλλη εκδοχή του Drink and Drive, που εγγυάται για την οδική σας ασφάλεια!

Ο λόγος για τη σωστή ενυδάτωση που, μέσα στα πολλά της οφέλη, εξασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού όταν ασκεί δραστηριότητες που απαιτούν υπευθυνότητα και απόλυτη συγκέντρωση, όπως είναι η οδήγηση. Καθημερινά, μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης, της λειτουργίας των νεφρών και του εντέρου, αποβάλλεται φυσιολογικά από τον οργανισμό κάποια ποσότητα νερού που πρέπει να αποκαθίσταται. Σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές μελέτες ακόμη και μία ήπια αφυδάτωση της τάξης του 2% επηρεάζει αρνητικά την εγρήγορση και τα αντανακλαστικά σας, ενώ παράλληλα μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, αίσθημα κούρασης και μειωμένη συγκέντρωση, συμπτώματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιτία ατυχημάτων.

Και επειδή το τιμόνι «δεν σηκώνει»… αφηρημάδες, πριν πάρετε θέση πίσω του εφοδιαστείτε κατάλληλα προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες σας σε υγρά όχι μόνο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εκτός από τις βαλίτσες, βάλτε δίπλα από το κάθισμά σας ένα μπουκαλάκι με νερό και αντί να πατήσετε γκάζι για να φτάσετε το γρηγορότερο δυνατό στον προορισμό σας, φροντίστε να κάνετε μικρές στάσεις προκειμένου να ξεκουραστείτε, αλλά και να «ανεφοδιάσετε» το σώμα σας με τα απαραίτητα υγρά. Θυμηθείτε ότι πέρα από το πόσιμο νερό μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μη αλκοολούχο ρόφημα όπως το γάλα, οι χυμοί, το τσάι, ο καφές και τα αναψυκτικά, καθώς και αυτά αποτελούνται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος από νερό συμβάλλοντας έτσι στην ενυδάτωσή σας. Μάλιστα, ιδιαίτερα όσον αφορά την οδήγηση, φαίνεται πως στις «top» επιλογές συγκαταλέγονται και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη αφού, όχι μόνο σας ενυδατώνουν, αλλά εξασφαλίζουν και το maximum της οδηγητικής σας ικανότητας!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr