Ο γάμος παχαίνει!

images_marriageweight.jpg

Όλος περιέργως, αν και ο γάμος επηρεάζει συνολικά θετικά την υγεία μας, φαίνεται ότι επίσης αυξάνει και την… κοιλιά μας. Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται πραγματικά σε αύξηση βάρους μετά το γάμο.

Η ανοδική πορεία της ζυγαριάς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν επηρεάζει μόνο τα φρέσκο-παντρεμένα ζευγάρια αλλά ακόμη και τα ζευγάρια που απλά συγκατοικούν. Τι κι αν οι περισσότερες γυναίκες μάχονται να αδυνατίσουν μέχρι το γάμο;…. Φαίνεται πως χρειάζονται μόνο 12 μήνες για να εξελιχθεί η «τέλεια νύφη» σε «γεματούλα σύζυγο»!

Οι συχνότερες παγίδες της συντροφικής ζωής;…

Το φαγητό μας «ενώνει»!
Οι περισσότερες γυναίκες φαίνεται να παραμελούν τον εαυτό τους και ως προέκταση του συντρόφου τους υιοθετούν τις δικές του λανθασμένες διατροφικές συνήθειες. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν πως οι παντρεμένοι τείνουν να γευματίζουν μαζί και συνεπώς να παρασέρνει ο ένας τον άλλον σε αυξημένη πρόσληψη τροφής κυρίως σε φαγητό εκτός σπιτιού και fast food.

“Ποιος θα με προσέξει;”
Μία πιο ενδιαφέρουσα εξήγηση της αύξησης του βάρους είναι ότι οι παντρεμένοι χάνουν το κίνητρο για απώλεια βάρους. Μπορεί να έχετε δώσει όρκους αιώνιας αγάπης, όμως οι έρευνες μαρτυρούν πως το αυξημένο βάρος συνδέεται με «δυστυχισμένο» έγγαμο βίο. Επιπλέον, το πρότυπο του αδύνατου κορμιού έχει εισχωρήσει για τα καλά στην κοινωνία και στο μυαλό μας. Μάλιστα φαίνεται πως οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο από τους άντρες για το βάρος τους, ενώ ταυτόχρονα οι άντρες νιώθουν πιο άβολα σε σχέση με τις γυναίκες όταν η σύντροφός τους έχει περιττά κιλά.

Πιο «ελκυστική» η συγκατοίκηση!
Η υπόθεση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως τα ανύπαντρα ζευγάρια που συζούσαν δεν αύξησαν το βάρος τους τόσο πολύ. Αυτά τα άτομα εξακολουθούσαν να νοιάζονται για το βάρος τους και να παραμείνουν ελκυστικοί.

Όσο κι αν η αύξηση του βάρους μετά το γάμο φαντάζει αναπόφευκτη, υπάρχουν ακόμα τρόποι και βήματα που μπορούν τα ζευγάρια να ακολουθήσουν για να προλάβουν και να αποφύγουν τη πιθανότητα να γίνουν μέρος αυτών των στατιστικών αποτελεσμάτων. Παντρεμένοι ή όχι, ο λόγος που βάζουμε κιλά είναι ότι καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε. Αυτή τη φορά πείτε το μεγάλο «όχι» και μην παραμελήσετε τον εαυτό σας. Δώστε απλόχερα την αγάπη σας και… τσιγκουνευτείτε στις μερίδες σας!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr