Μυζηθρόπιτα γλυκιά

images_muzithropita-glikia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο ή του εμπορίου 4 τεμ ή 6 τεμ (βλ αντίστοιχη συνταγή)    
    Αυγά 3 τεμ    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Μυζήθρα γλυκιά 400 γρ    
    Γάλα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα    
    Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας    
    Βούτυρο ή μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο    
    Μέλι 3 κουταλιές της σούπας    
    Αμύγδαλα φιλέ ψημένα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Σε άλλο μπολ τρίβουμε την μυζήθρα, προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε βουτυρωμένα ένα- ένα τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν, απλώνουμε πάνω τους το μείγμα να πάει παντού, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τυλίγουμε σε ρολό περιμετρικά προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 40- 45 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά,απλώνουμε  το μέλι από πάνω και πασπαλίζουμε με τα ψημένα φιλέ αμύγδαλα.

* Δείτε αντίστοιχη συνταγή για το Χειροποίητο φύλλο ή χρησιμοποιείστε φύλλα του εμπορίου.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/