Μπαστουνάκια για μεζέ

images_μπατουνάκια.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μαργαρίνη 250 γρ    
    Αυγά 4 τεμ (το 1 για άλειμμα)    
    Νερό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Τζίτζερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, προσθέτουμε την μαργαρίνη, το αλάτι, τα 3 αυγά ,την πάπρικα, το τζίτζερ και σιγά σιγά χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, η ζύμη μας πρέπει να είναι λεία και αφράτη, να μη κολλάει  στα χέρια μας οπότε στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή αλεύρι ακόμη. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα παίρνουμε κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε τα μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Χτυπάμε ελαφρώς το ένα αυγό και τα αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε και τα απολαμβάνουμε μαζί με τυράκι ή φέτες γαλοπούλας συνοδεία ούζου, μπύρας ή κρασιού.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/