Μα τι είναι επιτέλους το frozen yogurt;

images_Frozen-Yogurt-with-Fresh-Fruit-Salad-Mint1.jpg

Μια μόδα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εδώ και ένα χρόνο εξαπλώθηκε και εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στην Ελλάδα, προσφέροντας στιγμές δροσιάς και απόλαυσης. Ένας συνδυασμός γεύσης και συστατικών του παραδοσιακού γιαουρτιού με την εμφάνιση και απόλαυση του αγαπημένου μας καλοκαιρινού πειρασμού, του παγωτού.

Ο λόγος για το “frozen yogurt”, ένα παγωμένο επιδόρπιο γιαουρτιού, που ήρθε να συνταχθεί με την ολοένα και αυξανόμενη τάση για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (“healthy living”). Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ένα lifestyle προϊόν, που μπορεί να προσφέρει την απόλαυση ενός δροσερού γλυκού επιδορπίου με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. Αυτός είναι και ο λόγος που το “frozen yogurt” είναι αρκετά δημοφιλές, εκτός των άλλων, και σε άτομα που κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους. Ανάλογα με το κατάστημα που θα επισκεφθείτε μπορείτε να βρείτε ποικιλία γεύσεων γιαουρτιού, από απλή γεύση γιαούρτι έως μαστίχα, καραμέλα και γεύσεις φρούτων.

Όσον αφορά τη θερμιδική του σύσταση ποικίλει ανάλογα με τη σύσταση σε λιπαρά και σάκχαρα, με την κανονική εκδοχή του να δίνει περίπου 130 θερμίδες στα 100g και η light εκδοχή περίπου 100 θερμίδες. Ωστόσο, η τελική θερμιδική σύσταση της μερίδας που θα καταναλώσουμε, εξαρτάται αφενός από την ποσότητα του frozen yogurt αλλά και από τα συνοδευτικά που θα προσθέσουμε (toppings) π.χ. φρούτα/ ξηρούς καρπούς/ δημητριακά/ σιρόπι/ μέλι/ γλυκό του κουταλιού/ σοκολάτα/ μπισκότα/ cookies κλπ). Τέλος όσον αφορά το κόστος, ενός μεσαίου μεγέθους κυπέλου μπορεί να μας στοιχίσει περίπου 4 ευρώ, ενώ τα toppings έχουν αντίστοιχα extra χρέωση.

Για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό και ελαφρύ (250kcal) “frozen yogurt”, ρίχνετε και πολτοποιείτε σε ένα blender/ mixer χειρός:

• 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%,

• 1 μικρή μπανάνα,

• 3-4 φράουλες ή 1 φ. πεπόνι ή 1 νεκταρίνι/ ή ροδάκινο,

• 5 παγάκια.

Και καλή σας όρεξη !!!

Πηγή  : http://www.nutrimed.gr