Κοτόπουλο με μανιτάρια (κατσαρόλας)

images_kotopoulo-me-manitaria-katsarolas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 1 κομμένο μερίδες    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο κομμένο σε φέτες    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Μανιτάρια λευκά 500 γρ ψιλοκομμένα    
    Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ    
    Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας    
    Πιπεριές 1 πράσινη,1 κόκκινη κομμένες    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Κύβος λαχανικών 1 τεμ    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού    
    Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
    Νερό όσο χρειαστεί    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κοτόπουλο,το αλατοπιπερώνουμε, στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαραθούν. Βάζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα γυρίζουμε λίγο , σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε το ντοματάκι κον κασέ που το διαλύσαμε στο μπλέντερ,τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον κύβο λαχανικών. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο ενώ κατά την διάρκεια του ψησίματος παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται κι άλλο νεράκι (στην χύτρα ταχύτητος θέλει μόνο 10 λεπτά).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/