Κοτόπουλο με μανιτάρια και δενδρολίβανο

images_kotopoulo-me-manitaria-kai-dendrolivano-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 4 μπούτια    
    Μανιτάρια λευκά 500 γρ κομμένα στην μέση    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Λεμόνι 1/2 τον χυμό του    
    Πορτοκάλι 1/2 τον χυμό του    
    Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Κύβο λαχανικών 1 τεμ λιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό    
    Αλάτι – πιπέρι
    Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπούτια, τα καψαλίζουμε και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τριγύρω βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα στην μέση. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό. Προσθέτουμε στον ζωμό το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πορτοκάλι και το κρασί. Περιχύνουμε το κοτόπουλο , αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε και το δενδρολίβανο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν καλά τα μπούτια. Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε τα μπούτια ώστε να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

* Κατά την διάρκεια του ψησίματος το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ώστε να μην στεγνώσει τελείως το ταψί.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/