Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

images_keftedakia-me-kokkini-saltsa-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς μοσχαρίσιος λάπα 500 γρ    
    Ψωμί ψίχα 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ    
    Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος    
    Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Ούζο 2 κουταλιές της σούπας  

 

Για την σάλτσα

    Ντομάτες 4 τεμ φρέσκιες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κον κασέ    
    Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Για την σάλτσα : Σε κατσαρόλα , βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πολτό, αλάτι -πιπέρι, σοτάρουμε για 5 -7 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου για 15 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ  μεγάλο βάζουμε τον κιμά , το μουλιασμένο σε νερό ψωμί και καλά στραγγισμένο με τα χέρια μας , το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα , αλάτι – πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το κύμινο, το ούζο και τα ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Τα πλάθουμε κεφτεδάκια. Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια . Αφού τελειώσουμε τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με την σάλτσα, τα βράζουμε για 7  λεπτά περίπου και είναι έτοιμα. Συνοδεύονται με πιλάφι ή ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/