Καθημερινότητα: 5 λεπτά και 10 λύσεις

images_Home-Based-Business-600x400.jpg

Τρέξιμο, κούραση, άγχος είναι οι τρεις λέξεις που περιγράφουν τη καθημερινότητα σας; Αναζητάτε μια μαγική συνταγή που θα καταφέρει να σας χαλαρώσει και να κρατήσει το άγχος σε χαμηλά επίπεδα; Μήπως το φαγητό έχει αρχίσει να γίνεται η βασική διέξοδό σας; Στο πολυάσχολο αυτό εικοσιτετράωρο χρειάζεστε μόνο 5 λεπτά και δέκα τρόπους για να κάνετε την ημέρα σας πιο όμορφη και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ήρεμα, αφήνοντας το φαγητό ήσυχο!

1.Στρώστε το κρεβάτι σας!
Αυτό το μικρό τελετουργικό βοηθάει στη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος στην κρεβατοκάμαρά σας και θα έχετε μια ξεκούραστη αίσθηση κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο σας. Διαλέξτε σεντόνια από μαλακά υφάσματα, που θα γίνουν η καλύτερη παρέα σας κατά την διάρκεια του ύπνου! Άλλωστε οι επαρκείς ώρες και η ποιότητα του ύπνου είναι άμεσα συνδεδεμένες και με το βάρος μας.

2. Φροντίστε για τα γεύματα σας!
Προτιμήστε τα γεύματα, που θα καταναλώσετε στη δουλειά ή στο σχολείο, να τα έχετε παρασκευάσει μόνοι σας στο σπίτι. Έτσι θα έχετε τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας πιο ισορροπημένη διατροφή, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα!

3. Τακτοποιήστε το γραφείο σας!
Απαλλαγείτε από το χαρτομάνι. Κάθε χαρτί επάνω στο γραφείο σας αποσπά την προσοχή 5 φορές την ημέρα. Σκεφτείτε πόσο χρόνο χάνετε, ψάχνοντας κάτι που είναι ”θαμμένο” κάτω από τα χαρτιά σας. Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε και χρησιμοποιείστε για την αρχειοθέτησή σας φακέλους με χρώματα, που σας φτιάχνουν την διάθεση.

4. Δυναμώστε τη μουσική.
Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ακούγοντας μουσική μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, μείωση του στρες, και να αυξήσει την διάθεση. Η μουσική που σας αρέσει μπορεί να κάνει θαύματα. Οπότε, φορτώστε στο MP3 σας μια ειδική λίστα με τραγούδια που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και να τραγουδήσετε!

5. Τεντωθείτε!
Δεν χρειάζεται να έχετε κάνει πολύπλοκα μαθήματα γιόγκα για να τεντωθείτε! Απλά σηκώστε τα χέρια ψηλά, πάνω από το κεφάλι για μερικά δευτερόλεπτα. Ακόμα καλύτερα σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου σας και περπατήστε για μερικά λεπτά στον καθαρό αέρα. Αυτές οι μικρές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και να χαλαρώσουν τους μύες σας.

6. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή!
Φαίνεται απλό και είναι, ενώ μπορείτε πολύ εύκολα οπουδήποτε βρίσκεστε να χαλαρώσετε παίρνοντας μερικές βαθιές αναπνοές. Όταν είστε πολύ αγχωμένοι παίρνετε ρηχές αναπνοές με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος. Καθίστε κάπου αναπαυτικά, με ίσια την πλάτη σας και πάρτε δέκα βαθιές αναπνοές. Σίγουρα μετά από αυτό θα νιώθετε πολύ καλύτερα!

7. Απενεργοποιήστε τις οθόνες!
Δεν χρειάζεται να είστε όλη μέρα δικτυωμένοι. Διαλέξτε κάποιες ώρες τις ημέρας να απέχετε από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ή και την τηλεόραση και αφιερώστε πολύτιμο χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό σας, έτσι ώστε να χαλαρώσετε! Αντίστοιχα, είναι άδικο να σπαταλάτε την «ιερή» στιγμή του φαγητού σας κολλημένοι σε μια οθόνη.

8. Με σειρά προτεραιότητας!
Μέσα στο μυαλό σας τα πολλαπλά καθήκοντα της ημέρας μπορεί να προκαλέσουν ένα χάος. Πάρτε μολύβι και χαρτί και δημιουργήστε μια καθημερινή λίστα με τις δουλειές σας ξεκινώντας από τις πιο σημαντικές. Καθώς περνάει η μέρα βάλτε ένα τικ στις δουλειές που έχετε ολοκληρώσει. Στο τέλος της ημέρας, θα έχετε δημιουργήσει ένα ημερολόγιο που θα σας υπενθυμίζει πόσο παραγωγική ήταν η μέρα σας.

9. Ανάψτε θερμοσίφωνα!
Ένα απολαυστικό μπάνιο βοηθάει να χαλαρώσετε τους μύες σας και το μυαλό σας. Επιλέξτε αφρόλουτρα με αρώματα που σας αρέσουν και αφήστε το ζεστό νερό να κάνει την δουλειά του!

10. Ξεκαρδιστείτε!
Το γέλιο μπορεί να διώξει το συσσωρευμένο στρες, να σας χαλαρώσει, να μειώσει το αίσθημα της κούρασης και φυσικά να δημιουργήσει ένα αίσθημα ευφορίας. Εκμεταλλευτείτε το και βρείτε τρόπους που θα σας κάνουν να γελάσετε!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr