Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα «κάψετε» θερμίδες!

images_cleanmonday.jpg

Πριν κάνετε το μεγάλο «ντου» στις λαγάνες, την ταραμοσαλάτα, το χαλβά και τα πάσης φύσεως τηγανιτά, τι θα λέγατε φέτος να εκμεταλλευτείτε την Καθαρά Δευτέρα υπέρ της σιλουέτας σας; Όσο κι αν σας ακούγεται οξύμωρο η συγκεκριμένη ημέρα ενδείκνυται για να κάψετε θερμίδες! Πώς;

Στην πραγματικότητα, η απόλαυση της ημέρας δεν κρύβεται μόνο πίσω από τα πλούσια τραπέζια. Το σώμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, κατασκευασμένο για να κινείται. Και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, αρκεί μία μικρή δόση φαντασίας, προκειμένου να επιδοθείτε σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά σας. Έτσι, όχι μόνο θα διασκεδάσετε, αλλά θα καταναλώσετε ενέργεια και θα σας αισθανθείτε ευεξία, μένοντας μακριά από τους κλισέ διαδρόμους και τις αίθουσες του γυμναστηρίου.

Αμόλα καλούμπα! Ξέρετε πως το πέταγμα του χαρταετού μπορείτε να αποτελέσει μία ιδιαίτερα ευχάριστη γυμναστική; Μείνετε πιστοί στις παραδόσεις και προσπαθήστε να σηκώσετε όσο το δυνατόν ψηλότερα το χαρταετό σας, καταναλώνοντας παράλληλα και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θερμίδων!

Πάρτε μαζί ποδήλατο: Αν επιλέξετε να κάνετε Κούλουμα στη φύση, γιατί να μη «φορτώσετε» στο port baggage τα ποδήλατά σας; Έτσι, πριν ή μετά το ελαφρύ τσιμπούσι, θα μπορούσατε να απολαύσετε μία ποδηλατάδα στην εξοχή που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση, αλλά και θα σας γυμνάσει.

Χορέψτε: Είναι ίσως η πιο ευχάριστη μέθοδος γυμναστικής που, ανάλογα πάντα με την ένταση και τη διάρκεια, θα συντελέσει στο να κάψετε λιγότερες ή περισσότερες θερμίδες. Αυξήστε λοιπόν την ένταση στο ραδιόφωνό σας και κινηθείτε στους ρυθμούς της μουσικής μαζί με την παρέα σας.

Οργανώστε οικογενειακά παιχνίδια στη φύση όπως το κυνηγητό, το κρυφτό και τα σκλαβάκια! Θα γυμναστείτε, θα ξεδώσετε και θα διασκεδάσετε, ενώ παράλληλα θα περνάτε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr