Εξορμήσεις το ΣΚ; Τι θα πρέπει να προσέξετε!

images_family-reunion.jpg

Ήδη από την Τετάρτη ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση, ενώ Παρασκευή απόγευμα νιώθουμε πως το Σαββατοκύριακο έχει ήδη φτάσει. Και όταν αυτές οι δύο μέρες της εβδομάδας χαρακτηρίζονται όχι μόνο από σωματική, αλλά και από διατροφική.. «χαλάρωση», πώς μπορείτε να μην εκτροχιαστείτε;

“Πρωινή γυμναστική;”


Ο καιρός ακόμη μας επιτρέπει να κάνουμε ένα πλήθος δραστηριοτήτων στη φύση, όπως το ποδήλατο στο πάρκο ή το βουνό, το τρέξιμο σε κάποιο κοντινό άλσος, ακόμη και έναν οικογενειακό περίπατο εντός ή εκτός πόλης. Αν αξιοποιήσετε με αυτό τον τρόπο το Σάββατο ή την Κυριακή σας, τότε είστε από τους τυχερούς, καθώς οι «ορμόνες της ευτυχίας» που παράγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης θα κρατήσουν το χαμόγελό σας στο ναδίρ και στις αρχές της εβδομάδας, ενώ θα βοηθήσουν στην «αποτοξίνωση» της σκέψης σας από τις σκοτούρες μιας εβδομάδας.
Συνοδέψτε: Με ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό. Άλλωστε πρέπει να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική σας. Επιλέξτε ένα τοστ με κάποια μαλακή μαργαρίνη και τυρί χαμηλών λιπαρών και συνοδέψτε το με έναν 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι που θα σας δώσει και τις βιταμίνες του για μία γερή εκκίνηση!

Έξοδος για φαγητό;


Αν βάλετε την έννοια του μέτρου στις επιλογές σας, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις. Στην περίπτωση που η έξοδός σας γίνει τις βραδινές ώρες, φροντίστε να καταναλώσετε ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι. Σε καμία περίπτωση μην βγείτε έξω πολύ πεινασμένοι, καθώς η υπέρμετρη πείνα θα σας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση φαγητού.
Συνοδέψτε: Με σαλάτα. Την οποία μάλιστα καλό θα ήταν να καταναλώσετε πριν από το κυρίως πιάτο. Οι φυτικές ίνες που περιέχει θα σας δώσουν το αίσθημα πληρότητας και θα χορτάσετε τρώγοντας λιγότερο φαγητό, άρα και λιγότερες θερμίδες! Να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή σας καθώς πολύ συχνά τα «συνοδευτικά» μέσα ή δίπλα από τη σαλάτα σας, όπως για παράδειγμα η σος, την καθιστούν από μόνη της ένα πλήρες γεύμα.

Έξοδος για ποτό;


Είτε πάτε σε κάποιο πάρτι, σε bar, ακόμη και αν επιλέξετε το σπίτι σας ως σημείο συνάντησης φροντίστε να το πιείτε χωρίς να σας… «πιεί»! Περιοριστείτε σε μία μικρότερη ποσότητα αλκοόλ και πείτε όχι στις ελληνικές «ενισχυμένες» μεζούρες. Ζητήστε ή φτιάξτε το ποτό σας «ελαφρύ» και επιχειρήστε να κάνετε εναλλαγές ανάμεσα σε αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ροφήματα. Το ανθρακούχο νερό, κάποιο light αναψυκτικό και η σόδα μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές «ενδιάμεσες» επιλογές προκειμένου να καταναλώσετε τελικά μικρότερη ποσότητα αλκοόλης.
Συνοδέψτε: Με χορό!! Το αλκοόλ έχει και θερμίδες (7 θερμίδες για κάθε γραμμάριο αλκοόλης), οπότε γιατί να μην προσπαθήσετε να «εξουδετερώσετε» μερικές; Ακόμη κι αν βρίσκεστε στο σαλόνι σας, μη χάνετε χρόνο. Ανοίξτε το ραδιόφωνο και αφήστε τη μουσική και την παρέα σας να σας παρασύρουν.
Χορέψτε στο ρυθμό των decks και ταυτόχρονα «κάψτε» θερμίδες!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr