Δώστε ένταση στην καθημερινότητά σας

images_One-Month-Fitness-Workout-Plan-for-Women10.jpg

Είστε από τις γυναίκες που δεν σας αρέσει η γυμναστική και η άσκηση γενικότερα; Αποφεύγετε το γυμναστήριο και αλλάζετε κουβέντα όταν σας προτρέπουν γι’ αυτό; Τότε πρέπει να ενημερωθείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση.

Σε μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise έδειξε ότι, η διάρκεια και η ένταση των τυχαίων φυσικών δραστηριοτήτων (ΤΦΔ) είναι συνδεδεμένες με την καρδιοαναπνευστική ικανότητα του οργανισμού. Με άλλα λόγια εάν κάνετε εντονότερα τις καθημερινές σας δραστηριότητες κατά 30 λεπτά, αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην φυσική σας κατάσταση και στην μακροζωία.
 
Ο Ashlee McGuire επικεφαλής αυτής της έρευνας υποστηρίζει « Είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζει κάποιος, ότι εάν αυξήσει την ένταση της προσπάθειας στις καθημερινές εργασίες, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του μακροπρόθεσμα»
 
Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε καθώς δεν σας κλέβει χρόνο ( ίσα ίσα που μειώνει τον χρόνο της δραστηριότητας), επίσης δεν χρειάζεστε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, είναι για το σπίτι!
 
Προτάσεις για αύξηση της έντασης φυσικών δραστηριοτήτων   
 
Εκεί που μπορείτε να επικεντρωθείτε για αρχή είναι στις οικιακές εργασίες. Απλά κάντε τις εργασίες αυτές λίγο πιο γρήγορα ώστε να αυξηθεί η ένταση της δραστηριότητας (σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο πιάτων, στρώσιμο κρεβατιών κλπ…)
 
Εν συνεχεία μην χρησιμοποιείτε ασανσέρ και ταξί. Ανεβείτε τις σκάλες γρηγορότερα και θα έχετε διπλό όφελος, αφού θα πραγματοποιήσετε ταυτόχρονη ενδυνάμωση των ποδιών σας! Επίσης μην χρησιμοποιείτε μεταφορικό μέσο για κοντινές αποστάσεις και περπατήστε γρηγορότερα!

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/