Διώξε την ανοία στην προπόνηση

images_gymworkout.jpg

Δεν βαρέθηκες ακόμη να γυμνάζεσαι μέσα σε κλειστό χώρο; Ή ίσως είσαι μια από αυτές τις θαρραλέες και επίμονες ψυχές που προπονούνται έξω ο,τι κι αν γίνει – Σαν εκείνο τον άνδρα στη γειτονιά μου που τρέχει κάθε μέρα, είτε βρέχει, χιονίζει ή ακόμη πιο συχνά βρέχει και χιονίζει ταυτόχρονα. Όπως θα έλεγε η γιαγιά μου, «ευλογεί τη μικρή γέρικη καρδιά του».


Οι περισσότερες προπονήσεις σας γίνονται σε κλειστό χώρο και ήδη αρχίζετε να έχετε πυρετό εξαιτίας της προπόνησης στο διάδρομο. Αυτό μοιάζει με τον πυρετό της καμπίνας –το κλειστοφοβικό συναίσθημα που έχει κάποιος όταν είναι κλεισμένος μέσα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους –μόνο που περπατάς και τρέχεις ατελείωτα και δεν φτάνεις απολύτως πουθενά.
 
Μια πρόταση είναι να μπερδέψουμε λίγο τα πράγματα. Μια συνδυαστική προπόνηση εμπεριέχει το να αλλάξεις μία ή περισσότερες πλευρές της προπόνησης σου –τον χρόνο, την δραστηριότητα, την ένταση κλπ- συχνά καθόλη τη προπόνηση. Αυτό κρατά ψηλά την ενέργεια σου και σε βοηθά απ το να νιώθεις βαρετά, δίνοντας σου ελπίδα ότι θα τα καταφέρεις για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα χωρίς να διαλύσεις το διάδρομο σου σε κομματάκια.
 
Παρακάτω παραθέτονται κάποιες από τις ιδέες μου παρακάτω, που μπορεί καποιος να ακολουθήσει.
 
Διαλειμματική Προπόνηση με Ελλεπτικό: Σε αυτήν την μέθοδο ξεκινάμε  ομαλά και γρήγορα, με διαλείμματα που αλλάζουν κάθε 1-2 λεπτά. Δε θα βρεις χρόνο να βαρεθείς, πίστεψε με.
Συνδυαστική Διαλειμματική Προπόνηση: Η συγκεκριμένη προπόνηση συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο συνδυασμό από εντάσεις. Κάποια blocks δίνουν έμφαση σε διαστήματα μεγαλύτερης αντοχής, ενώ άλλα προσφέρουν σύντομα υψηλής έντασης διαλείμματα. Επιπρόσθετα μπορείς να το κάνεις σε όποια όργανα θέλεις!
Προπόνηση ενδυνάμωσης Tabata: Αυτό που είναι ενδιαφέρον στην  προπόνηση Tabata είναι ότι τα διαστήματα μεγάλης έντασης είναι μόνο χρονικής διάρκειας 20 δευτερολέπτων. Βέβαια πρέπει να επαναλάβεις τουλάχιστον 8 φορές, οπότε δεν είναι εύκολο, αλλά 20 δευτερόλεπτα είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που πρέπει να ασκείσαι σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Δεν είναι κι άσχημα, σωστά;
Κάνε το δικό σου μοτίβο:. Μπορεί ο καθένας να πάει στο γυμναστήριο, να αρχίσει ένα αερόβιο μηχάνημα  για 10 λεπτά.Μετά να κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης-ας πούμε squats, pushups, προβολές, στήριξη στους αγκώνες, κωπηλατική. Μετά από αυτό, θα κάνει άλλο αερόβιο για 10 λεπτά και θα ακολουθήσει τις ίδιες ασκήσεις ή διαφορετικές. Απλώς συνέχισε να επαναλαμβάνεις αυτό μέχρι να τελειώσει ο χρόνος και θα εκπλαγείς για το πόσο γρήγορα πέρασε.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/