Γλυκό κουταλιού σταφύλι

images_gluko-koutaliou-stafuli-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σταφύλι σουλτανίνα 1 κιλό    
    Ζάχαρη 700 γρ    
    Νερό 250 γρ    
    Χυμός λεμονιού 1/2 λεμόνι    
    Βανίλιες ή αρμπαρόριζα 1 τεμ ή 2 φύλλα  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι. Σε κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση σταφύλι , μία στρώση ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά , μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες ή τα φύλλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού για να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι στάζοντας μια σταγόνα με ένα κουταλάκι σε ένα πιάτο (αν μείνει σταθερή η σταγόνα και δεν απλώσει είναι έτοιμο),το βγάζουμε από την φωτιά ,το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα. Διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ,περίπου για 6-7 μήνες.

 Πηγή : http://www.chefoulis.gr/