Γλυκά ψωμάκια με γέμιση μαρμελάδας

images_gluka-psomakia-me-gemisi-marmelada-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο    
    Αυγά 2 χτυπημένα    
    Γάλα 2 ποτήρια    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού  

 

Για την γέμιση

    Μαρμελάδα βερίκοκο ή της αρεσκείας μας    

Εκτέλεση

Διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά με όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά.Χτυπάμε τα αυγά,τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε κι αυτό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε τετράγωνο φύλλο.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, περίπου 10×10, βάζουμε στην μέση μαρμελάδα και τα κλείνουμε σαν πουγκάκια.Τα αραδιάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/