Γεμιστά με κιμά

images_gemista-me-kima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κολοκύθια μέτρια 10    
    Πιπεριές πράσινες στρογγυλές 4
    Ντομάτες 5 μετρίου μεγέθους    
    Ρύζι Καρολίνα 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Κιμάς μοσχαρίσιος 3/4    
    Κρεμμύδια μέτρια 2 ψιλοκομμένα    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση    
    Δυόσμος ξερός 2 κουταλάκια γλυκού    
    Άνηθο 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο    
    Νερό 1 ποτήρι    

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει και σουρώσει καλά, το αλατοπίπερο, τον άνηθο , τον δυόσμο και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.Τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά καλά . Αδειάζουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών με το ειδικό εξάρτημα. Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και από τις πιπεριές κόβουμε το πάνω μέρος και τις πλένουμε καλά μέσα να φύγουν τα σπόρια. Αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά. Αν θέλουμε τα κολοκυθάκια τα κόβουμε στην μέση για να ψηθούν πιο εύκολα. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και ψήνουμε στην κατσαρόλα για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ή στην χύτρα για 15 λεπτά με μισό ποτήρι νερού). Αν χρειαστεί κι άλλο νεράκι προσθέτουμε, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε κι έναν κύβο λαχανικών αν θέλουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/