Βήματα αναπνοών διάσωσης

images_α_βοηθειες.jpg

1.Φέρτε το κεφάλι προς τα πίσω


 
Ενέργειες
Τοποθετήστε τον ασθενή ανάσκελα σε επίπεδο έδαφος με την πλάτη να εφάπτεται καλά σε αυτό  και σηκώστε το κεφάλι του ψηλά τοποθετώντας το ένα σας χέρι στο μέτωπο και το άλλο χέρι στο πηγούνι του.
 
Εκτέλεση
Γέρνοντας το κεφάλι του ασθενούς πίσω, φέρνεται σε ευθεία θέση την τραχεία ώστε να υπάρξει  περισσότερη ροή του αέρα. Αν υπάρχει κάτι που μπλοκάρει τη ροή του αέρα στην τραχεία, αυτό θα βοηθήσει ώστε να απελευθερώσει την απόφραξη.
 
2.Καλύψτε το στόμα και εκπνεύστε
 
Ενέργειες
Καλύψτε το στόμα του ασθενούς με το στόμα σας. Δημιουργήστε ένα σφράγισμα και φυσήξτε αρκετό αέρα ώστε να αυξήσετε το ανέβασμα του στήθους  στον ασθενή.
 
Εκτέλεση
Ο αέρας που εκπνέετε δεν είναι ο καλύτερος, αλλά έχει αρκετό οξυγόνο ώστε να βοηθήσει κάποιον να επιζήσει.
 
3.Επαναλαμβάνετε
 
Ενέργειες
Αν εκτελέσετε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δώστε μια δεύτερη εκπνοή και στη συνέχεια πιέστε το στήθος για 30 φορές.
Εάν εκτελέσετε στόμα σε στόμα τεχνική σε έναν ασθενή που δεν έχει προσβληθεί από καρδιακή ανακοπή (η καρδιά του εξακολουθεί να χτυπάει), τότε απλά δώστε ανάσες διάσωσης μέχρι να έρθει κάποιος να βοηθήσει. Εάν δεν καλέσατε το 166, κάντε το ΑΜΕΣΑ.
 
Εκτέλεση
Προσθέτοντας αναπνοές διάσωσης στη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενδεχομένως να αυξήσετε τις πιθανότητές του ασθενούς για επιβίωση.
Δεν υπάρχει καμία οριστική έρευνα σχετικά με τα οφέλη της τεχνικής στόμα σε στόμα, αλλά πολλές από τις ανέκδοτες περιπτώσεις δείχνουν ότι η αναπνοή διάσωσης βοηθά στο να σώζει ζωές ζωές.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/