Ασκήσεις για πόνους στον αυχένα

images_αυχένας.jpg

Νιώθετε έντονους πόνους στην περιοχή του αυχένα; Ξυπνάτε το πρωϊ και δυσκολεύεστε να σηκωθείτε επειδή νοιώθετε ένα περίεργο «πιάσιμο»; Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τους συγκεκριμένους μυς που προκαλούν τον πόνο και  προτείνεται να τις  εφαρμόζεται κάθε 3-4 φορές την εβδομάδα.

    Καθίστε σε μια καρέκλα. Στηρίξτε την πλάτη σας καλά πίσω στην πλάτη της καρέκλας. Σηκώνετε το δεξί σας  χέρι ψηλά και ρίχνετε το κεφάλι σας από τη  άλλη πλευρά(την αντίθετη). Το ίδιο κάνετε με το αριστερό.

 Διάρκεια: 20 δευτ. από τη μια και μια από την άλλη. Συχνότητα:3 φορές εναλλάξ
 

    Καθίστε στην καρέκλα με την ίδια ακριβώς τοποθέτηση. Ρίχνετε το κεφάλι σας μπροστά(πηγούνι στο στήθος) όσο μπορείτε, νιώθοντας μια ελαφρά διάταση στο πίσω μέρος του αυχένα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Να νιώθετε άνετα σε αυτή τη θέση, να νιώθετε έναν ελαφρύ πόνο. Κάνετε ακριβώς το ίδιο με το κεφάλι πίσω.

Διάρκεια:15 δευτ. μπρος-πίσω. Συχνότητα: 3 φορές εναλλάξ
 

    Καθίστε στην καρέκλα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Σηκώστε και τα δυο χέρια ψηλά. Ρίχνετε το κεφάλι από την δεξιά και μένετε και από αριστερά.

Διάρκεια:20 δευτ. εναλλάξ. Συχνότητα: 3 φορές εναλλάξ.
 

    Καθίστε σε μια καρέκλα. Σκύψτε λίγο τον κορμό σας μπροστά και το κεφάλι σας να κοιτάει επάνω. Στηρίξτε και τα δυο χέρια πάνω στο τραπέζι. Από την θέση αυτή σηκώστε το κεφάλι να κοιτάει μπροστά και επαναφέρετε να κοιτάει κάτω.

Επαναλήψεις:3 σετ-12 επαναλήψεις
 

    Καθίστε σε μια καρέκλα. Σκύψτε όπως στην προηγούμενη άσκηση. Από την ίδια θέση, στρίβετε τον κεφάλι σας μια δεξιά και μια αριστερά.

Επαναλήψεις:3 σετ -12 επαναλήψεις (1 επανάληψη θεωρείται δεξί-αριστερό μαζί).
 

    Καθίστε σε μια καρέκλα. Η πλάτη εφαρμόζει καλά στο μέρος της καρέκλας. Από τη θέση αυτή σηκώνετε τους ώμους ψηλά. Τα χέρια δεν συμμετέχουν καθόλου.

Επαναλήψεις: 3 σετ-12 επαναλήψεις

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/