Αρακάς με λουκάνικο

images_αρακάςλουκ.jpg

Υλικά

    Αρακάς 500 γρ φρέσκος ή κατεψυγμένος    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 3 σκελίδες λιωμένες    
    Δάφνη 1 φύλλο
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές    
    Λουκάνικα χωριάτικα 2 τεμ κομμένα φέτες    
    Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι, βάζουμε, το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα σκόρδα λιωμένα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,την δάφνη,αλάτι- πιπέρι. Προσθέτουμε τον αρακά, το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Βάζουμε και ελάχιστο νερό (ίσα να σκεπάζει ελαφρώς τον αρακά όχι πολύ) και αφήνουμε να ψηθούν. Μόλις μαλακώσει ο αρακάς  και έχει τραβήξει όλα τα υγρά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: http://www.chefoulis.gr/