Ετοίμασες τη βαλίτσα σου;

images_Woman-with-suitcase.jpg

Τους καλοκαιρινούς μήνες στο μυαλό όλων είναι πρωτίστως οι διακοπές. Έχεις βρει την παρέα, το budget, τον προορισμό και… είσαι έτοιμη! Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα να πακετάρεις;

Η σωστή οργάνωση της βαλίτσας των διακοπών είναι η αρχή για να ξεκινήσεις τέλεια το ταξίδι σου.

1. Ξεκινάς να βγάζεις από την ντουλάπα τα ρούχα που θεωρείς ότι είναι κατάλληλα, ανάλογα πάντα με τον προορισμό, κι όχι ό, τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα.

2. Αφού αποφασίσεις τι απ’ όλα αυτά που έχεις μπροστά σου θα χρειαστείς, αρχίζεις να γεμίζεις τη βαλίτσα με πιο βαριά αντικείμενα, όπως παπούτσια ή τυχόν μεγάλες τσάντες. Τις σαγιονάρες και τα σανδάλια που καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο τα αφήνετε στο τέλος για να γεμίσετε τα πλαϊνά της βαλίτσα που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα.

3. Συνεχίζετε με τα παντελόνια, τις φούστες και τα σορτσάκια. Προσπαθήστε να κάνετε ζευγάρια αναμεταξύ τους (ο καβάλος του ενός παντελονιού να εφάπτεται με το τελείωμα του άλλου).

4. Έπειτα μπαίνουν τα μπλουζάκια, τα φορέματα και τα πουκάμισα που συνήθως το καλοκαίρι είναι από μαλακά υφάσματα που τσαλακώνονται εύκολα. Οπότε χρειάζεται προσοχή στο δίπλωμα.

5. Ακριβώς από πάνω τοποθετήστε μία πετσέτα έτσι ώστε να αποφύγετε το τσαλάκωμα των ακριβώς από κάτω ρούχων.

6. Τα μαγιό μπαίνουν τελευταία, αφού έτσι κι αλλιώς πιάνουν πολύ λίγο χώρο και δεν τσαλακώνονται… οπότε γεμίζουμε τυχόν κενά ή τα βάζουμε πάνω-πάνω.

7. Τα εσώρουχα φροντίζουμε να έχουν ξεχωριστό χώρο στη βαλίτσα. Οι περισσότερες έχουν ειδικές θήκες στο εσωτερικό τους που προορίζονται γι’ αυτό το σκοπό. Αν δεν υπάρχει όμως τα τοποθετούμε σ’ ένα καθαρό υφασμάτινο πουγκί που μπορεί εύκολα να στριμωχτεί στη βαλίτσα.

8. Τα καλλυντικά σας καλό θα ήταν να τα έχετε ξεχωριστά στα ειδικά νεσεσέρ ταξιδίου. Τσεκάρετε τα διάφορα μπουκαλάκια πολύ καλά, κυρίως αν το νεσεσέρ ταξιδέψει μαζί με τα ρούχα σας στη βαλίτσα.

Extra Tips:

• Εναλλακτικά, αντί να φτιάξετε σε ζεύγη τα παντελόνια και τις φούστες μπορείτε να τα τυλίξετε προσεκτικά σε ρολά ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας στον καβάλο.

• Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χειραποσκευή σας. Φροντίστε να μην περιέχει καθόλου καλλυντικά, αντηλιακά ή άλλα υγρά. Κατά προτίμηση βάλτε αντικείμενα που θα χαλούσαν την τάξη της βαλίτσας σας, όπως σεσουάρ.

• Προσοχή χρειάζεται και στα καπέλα που είναι απαραίτητα στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Για να μην χαλάσετε το σχήμα τους, κυρίως αν είναι ψάθινα γεμίστε τα με κάλτσες.

• Προς αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας στολίστε την αποσκευή σας μ’ ένα διακριτικό χρωματιστό κορδελάκι, ώστε να την ξεχωρίζετε αμέσως.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr