Sekerpare σοκολάτας

images_sekerpare-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το σιροπι

    Ζάχαρη 850 γρ    
    Νερό 1 λίτρο    
    Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του    

Για τα sekerpare

    Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές σούπας    
    Ινδική καρύδα 2 κουταλιές σούπας
    Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασλια δωματίου    
    Άχνη ζάχαρη 180 γρ    
    Αυγά 3 τεμ    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Βανίλια 1 τεμ    
    Κακάο 4 κουταλιές σούπας    
    Φαρίνα 500-600 γρ    
    Φουντούκια κομμένα στη μέση για στόλισμα    

Εκτέλεση

Για το σιρόπι : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη , τα βράζουμε  για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στα τελευταία 4 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για τα sekerpare : Σε  ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο ,την άχνη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια , έναν κρόκο αυγού και το αλεύρι που το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα μας (περίπου 500 γρ αλλά στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί παραπάνω).Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια την ζύμη και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετούμε στο κέντρο τους από ένα μισό φουντούκι. Τέλος τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που κρατήσαμε, χτυπημένο κι αραιωμένο ελαφρώς με λίγο λαδάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά όχι περισσότερο για να μην μας ξεραθούν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο  όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό. Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί για λίγη ώρα μέχρι να απορροφήσουν καλά το σιρόπι τους κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/