Flapjacks (χωρίς ψήσιμο)

images_flapjacks1.jpg

Υλικά

    ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
    ½ φλιτζάνι μέλι
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
    ⅛ φλιτζάνι αλεσμένο λιναρόσπορο
    ¼ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
    1-2 κ.σ. φυστικοβούτυρο σπιτικό (προαιρετικό)
    μία χούφτα αποξηραμένα φρούτα και/ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικό)

Εκτέλεση

    Σε ενα καταρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακατέψτε και αφήστε να λιώσει.
    Μόλις το λάδι και το μέλι αρχίσουν να βράζουν, αφήστε για 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
    Προσθέστε τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και το φυστικοβούτυρο εάν χρησιμοποιείτε. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Βάλτε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι μεγέθους 15 χ 15 εκατοστά. Βάλτε μέσα το μείγμα και με μία σπατουλα πιέστε μέχρι το μείγμα να πάει παντού και να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
    Ρίξτε ομοιόμορφα από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και πιέστε ελαφρά να κολλήσουν.
    Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
    Όταν σκληρήνει βγάλτε, κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος και τυλίξτε τις ατομικές μερίδες σας με λαδόκολλα.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/