9 τροφές που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το βάρος σου

images_ThinkstockPhotos-78481313-gain-weight.jpg

Καταναλώνοντας 3500 θερμίδες ένα άτομο μπορεί να αυξήσει το βάρος του κατά μισό κιλό. Αυτό σημαίνει πως προκειμένου κάποιος να κερδίσει μισό κιλό την εβδομάδα θα πρέπει να καταναλώνει 500 πρόσθετες θερμίδες κάθε ημέρα. Παρακάτω παρατίθενται κάποια σημεία που κάποιος πρέπει να προσέξει για να αυξήσει το σωματικό του βάρος.
Γνωρίζουμε αρκετά πράγματα και συμβουλές για το πώς να χάσουμε βάρος, αλλά αν κάποιος είναι πάρα πολύ λεπτός ίσως να πρέπει να αναζητήσει τρόπους για να αυξήσει το βάρος του.

Και μπορούμε να σας βοηθήσουμε γι αυτό! Για να αυξήσετε το βάρος σας  θα πρέπει να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε καθημερινά. Αλλά θα πρέπει να προσέχετε στο να μην βασίζεστε σε υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα-σκουπίδια που δεν προσφέρουν κανένα θρεπτικό στοιχείο, όταν υπάρχουν τόσα άλλα θρεπτικά τρόφιμα που σας κάνουν καλό. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το βάρος σας.

1.Κουλούρια

Τα ψωμιά και τα δημητριακά είναι σε γενικές γραμμές καλές πηγές σύνθετων υδατανθράκων, που χρειάζεται το σώμα σας για ενέργεια. Τα χοντρά κουλούρια απλώς τυχαίνει να παρέχουν επιπλέον θερμίδες σε σύγκριση με τα λεπτότερα της ίδιας κατηγορίας. Ενώ μία φέτα ψωμί έχει περίπου 70 θερμίδες, ένα μικρό κουλούρι μεγαλύτερου πάχους έχει πάνω από 150 θερμίδες. Και εκείνα τα μεγάλα κουλούρια του καφέ έχουν 300 ή περισσότερες θερμίδες. Πρόσθεσε στο κουλούρι σου κρέμα με τυρί και μαρμελάδα αν επιθυμείς  για ένα θερμιδικά υψηλό  (αλλά και υγιεινό) σνακ.

2.Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι μια άλλη  πηγή αρκετών υδατανθράκων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν  ως βάση για ένα υγιεινό  και υψηλής θερμιδικής αξίας γεύμα (για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα μακαρόνια έχει 220 θερμίδες). Προσθέστε  στα ζυμαρικά σας λυκοπένιο-πλούσια σάλτσα μαρινάρα και προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι τριμμένο τυρί για περισσότερες θερμίδες και ασβέστιο. Ή επιλέξτε μια υψηλής θερμιδικής αξίας σάλτσα Alfredo. Αν δεν έχετε χρόνο και χρήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε noodles. Ακόμη καλύτερη ιδέα είναι να επιλέγετε ζυμαρικά ολικής άλεσης σίτου όποτε μπορείτε.

3.Αποξηραμένα φρούτα

Δώστε στον εαυτό σας μια γρήγορη ώθηση σε θερμίδες τρώγοντας μια ή δυο χούφτες ξηρούς καρπούς. Έχουν μικρότερο όγκο από ένα φρέσκο φρούτο, πράγμα που σημαίνει πως μισό φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα έχει περισσότερες θερμίδες από ό, τι ένα φρέσκο. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι σταφίδες έχει 200 θερμίδες σε σύγκριση με ένα γεμάτο φλιτζάνι από νωπά σταφύλια, το οποίο έχει περίπου 60 θερμίδες. Οι σταφίδες είναι ίσως το πιο δημοφιλές αποξηραμένο φρούτο στα τοπικά μανάβικα, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε αποξηραμένα μούρα, βερίκοκα, βατόμουρα ή ακόμη και τροπικά φρούτα.

4.Υγιεινό Λάδι

Η προσθήκη επιπλέον λίπους στο φαγητό σας είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να προσθέσετε θερμίδες, αλλά θα πρέπει να είστε σίγουροι  ότι έχετε επιλέξει τα λίπη και τα λάδια που κάνουν καλό στην υγεία σας. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και μπορεί να δώσει θερμίδες και γεύση στα ζυμαρικά, το ψωμί, ή τα λαχανικά. Το έλαιο canola είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών και μονοακόρεστων ενώ είναι ιδανικό για μαγειρική χρήση. Τα καρύδια καθώς και τα έλαια σπόρων σταφυλιού είναι πιο ήπια σε γεύση και τέλεια για dressing στις σαλάτες.

5.Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ,ενώ περιέχει επιπλέον βιταμίνη Κ, κάλιο και φυτικές ίνες. Ένα αβοκάντο έχει πάνω από 200 θερμίδες γι ‘αυτό είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον θερμίδες χωρίς να θυσιάζετε την καλή διατροφή. Προσθέστε φέτες αβοκάντο στα σάντουιτς σας ή φτιάξτε guacamole και σερβίρετε με ψητά τσιπς από τορτίγια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε guacamole σε μαλακά tacos ή μπουρίτος

6.Ξηροί καρποί και σπόροι

Ξηροί καρποί και σπόροι περιέχουν πολυακόρεστα λίπη που προσθέτουν υγιείς θερμίδες στη διατροφή σας. Καρύδια Βραζιλίας, αμύγδαλα, καρύδια, πεκάν, κάσιους, ηλιόσπορους, σπόρους λιναριού και οι σπόροι κολοκύθας είναι όλα καλά για σένα. Φάτε ψημένους ξηρούς καρπούς και σπόρους από τη χούφτα ή slather λίγο βούτυρο ξηρών καρπών σε ένα μήλο για ένα θρεπτικό-πυκνά και θερμίδες-πυκνά σνακ.

7.Μούσλι

Φτιάξτε το δικό σας μούσλι με οποιονδήποτε συνδυασμό δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρών καρπών και συνδυασμό αυτών των δυο. Αποθηκεύστε το μούσλι σε ένα αεροστεγές δοχείο και σερβίρετέ το μαζί με το πρωινό. Υπάρχουν κάποια πακέτα που βρίσκονται σε πλαστικά δοχεία, τα οποία μπορείτε να πάρετε μαζί σας όταν έχετε πολυάσχολο πρόγραμμα. Για περισσότερη γεύση και θερμίδες, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας.

8.Φυσικός χυμός

Επιλέξτε 100% φυσικό χυμό φρούτων αντί για ζαχαρούχα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά. Οι συσκευασίες με γεύσεις φρούτων περιέχουν κυρίως ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη – μόνο που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία σε σχέση με τους 100% φυσικούς χυμούς φρούτων. Οι χυμοί λαχανικών (με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι  είναι ότι καλύτερο) περιέχουν λίγες θερμίδες, αλλά εξακολουθούν να περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

9.Μπάρες πρωτεϊνης

Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης (και θερμίδων) με τις μπάρες πρωτεΐνης. Μπορείτε να τις αγοράσετε σε πιο οποιοδήποτε παντοπωλείο ή ψιλικατζίδικο, ή να κάνετε τις δικές σας μπάρες πρωτεΐνης. Φάτε ένα ή δύο μπάρες πρωτεΐνης επιπλέον στην κανονική διατροφή σας – πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το βάρος σας, αν τις χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε άλλες τροφές.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/