Σούπα ροκφόρ

images_soupa-rokfor-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Σουπα με ροκφορ

    Ροκφορ 100 γρ λιωμένο με πιρούνι ή blue cheese    
    Πατάτες 2 τεμ κομμένες
    Βούτυρο 50 γρ    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Πράσα 2 τεμ κομμένα    
    Ζωμό κότας 1 κύβο
    Νερό 1 λίτρο ή 1 1/2 λίτρα    
    Γάλα 150 ml    
    Κρέμα γάλακτος 50 ml    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια,καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομμάτια,καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτιά, θέλουμε ίσα να αχνιστούν. Διαλύουμε τον ζωμό κότας στο 1 λίτρο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30 λεπτά. Τα πολτοποιούμε με ράβδο χειρός μέσα στην κατσαρόλα (αν δεν έχουμε τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα), προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ (ή blue cheese) κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να βράσουν για  5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή με τριμμένο ροκφόρ (ή blue cheese) που κρατήσαμε, φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν και την απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/