Σοκολατένια μανταρινόπιτα

images_sokolatenia-mantarinopita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μανταρίνια 5-6 τεμ χυμό και φλούδες    
    Ζάχαρη καστανή 1 κούπα του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες τσαγιού
    Μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αυγά 3 τεμ    
    Κουβερτούρα 125 γρ λιωμένη    
    Κακάο για πασπάλισμα    
    Ξύσμα μανταρινιού για πασπάλισμα 

   

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια, τα ξεφλουδίζουμε και τα στύβουμε, κρατάμε τον χυμό τους και βάζουμε τις φλούδες σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει, τις  βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, τις βγάζουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ και την σόδα μαγειρικής στον χυμό μανταρινιών. Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ 2 κουταλιές μαργαρίνη με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα και λίγο – λίγο προσθέτουμε εναλλάξ  το αλεύρι και τον χυμό μανταρινιών. Ανακατεύουμε με το μίξερ, προσθέτουμε τις αλεσμένες φλούδες  και συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να  δέσουν όλα τα υλικά. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με 1 κουταλιά μαργαρίνη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 32 και απλώνουμε το μισό μείγμα με σπάτουλα να πάει παντού, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο, απλώνουμε με σπάτουλα την λιωμένη κουβερτούρα κι από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Με πιρούνι χαράζουμε σε κομμάτια τετράγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 30 – 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Προς το τέλος τρυπάμε  με ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμη.Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο και ξύσμα από μανταρίνι. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρουμε.

* Η πίτα βγαίνει λεπτή. Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βγει πιο παχιά χρησιμοποιούμε ταψί με μικρότερο νούμερο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/