Πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την φυσική μας κατάσταση?

images_iphone-6.jpg

Το να υιοθετήσετε τη συνήθεια της συνεχούς άσκησης δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και gadgets. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να βάλουμε τα αθλητικά μας παπούτσια και να βγούμε έξω για έναν καθημερινό περίπατο. Πράγματι για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι αρκετό. Αν βαριέστε εύκολα, όμως, ή διασκεδάζετε με το να ενσωματώνετε την τεχνολογία στις καθημερινές σας δραστηριότητες, τότε αναβαθμιστείτε συνδυάζοντας το fitness με τη διασκέδαση και με τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά gadgets.

Σχεδιασμένα για να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν, αυτά τα προϊόντα βοηθούν κάνοντας διασκεδαστικά τα προπονητικά σας προγράμματα ενώ σας τροφοδοτούν με δεδομένα για την πρόοδο σας.

Ψηφιακοί Παλμογράφοι

Ο παλμογράφος αν και χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια, μερικά από τα τελευταία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Κάποια προσφέρουν ενσωματωμένο GPS, χρονόμετρο για διαλειμματική προπόνηση, καύση θερμίδων και άλλες αρκετά ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Οι κατασκευαστές τυπικά προσφέρουν δωρεάν αθλητικά εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα που ενσωματώνονται στην συσκευή. Η ποικιλία είναι τεράστια, ξεκινώντας από την απλή συσκευή που απλά καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς και φτάνοντας σε συσκευές με πιο πολύπλοκα λογισμικά και εφαρμογές.

Smartphone Apps

Υπάρχουν πάρα πολλά και διαφορετικά apps για το Smartphone κινητό σας. Κάποια από αυτά παρακολουθούν και καταγράφουν το χρόνο προπόνησης σας, την απόσταση που διανύετε, τους καρδιακούς σας παλμούς καθώς επίσης και τις θερμίδες που καταναλώνετε. Επίσης, υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιώντας animations σας βοηθάνε να προπονήστε με την κατάλληλη τεχνική, ενώ κάποιες άλλες προσφέρουν προπονητικά προγράμματα για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης με υποστήριξη από βίντεο. Μπορείτε, ακόμα, να βρείτε πιο εξειδικευμένα προγράμματα για κάποια αθλήματα – αγωνίσματα.

Διαμορφώστε τις αυτόματες ειδοποιήσεις της εφαρμογής έτσι ώστε να σας παρακινεί να επιτύχετε προκαθορισμένους ή προσαρμοσμένους από εσάς στόχους. Όποιο και αν είναι το επίπεδο φυσικής κατάστασης ή τα αθλητικά – προπονητικά σας ενδιαφέροντα, σίγουρα θα βρείτε μία εφαρμογή που θα σας ταιριάξει.

Fitness Gaming

Τα βιντεοπαιχνίδια με κίνηση ή αλλιώς «ενεργά» βιντεοπαιχνίδια, μπορούν να σας βοηθήσουν να σηκωθείτε από την πολυθρόνα. Και εδώ η ποικιλία είναι πάρα πολύ μεγάλη: διαγωνισμοί χορού, rafting, tennis, πυγμαχία, yoga κ.α. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα βιντεοπαιχνίδια με κίνηση, μπορούν να ενισχύσουν την φυσική κατάσταση σε ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερη σωματική δραστηριότητα. Σε μία μελέτη που συμμετείχαν μόνο έφηβοι, η ενεργειακή δαπάνη από διαφορετικά videogames μπορούσε να συγκριθεί με την ενεργειακή δαπάνη του περπατήματος με ταχύτητα της τάξης των 5 km/h, ένταση τέτοια ή οποία ενισχύει την υγεία και την φυσική κατάσταση.

Εφόσον επιλέξετε videogames, τα οποία πραγματικά σας παρακινούνε να κινηθείτε και να γίνουνε μέρος μιας πραγματικά δραστήριας ζωής, τότε μπορείτε να «κάψετε» μερικές έξτρα θερμίδες, να μείνετε σε καλή φυσική κατάσταση και να περάσετε όμορφα με φίλους και οικογένεια.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr