Πιπεριές γεμιστές σε σφολιάτα

images_piperies-gemistes-se-sfoliata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πιπεριές κέρατο 6 τεμ    
    Τυρί φέτα 200 γρ    
    Αυγό 1 τεμ    
    Σφολιάτα κομμένη σε λωρίδες    
    Πάπρικα
    Λεμονοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις χαράζουμε κάθετα από την μια πλευρά ώστε να ανοίξουν και καθαρίζουμε τα σπόρια προσεκτικά να μη μας σπάσουν.Πολτοποιούμε την φέτα με ένα πιρούνι μαζί με  το ασπράδι του αυγού και την πάπρικα. Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με ένα κουταλάκι . Κόβουμε λωρίδες από την σφολιάτα και τυλίγουμε λοξά τις πιπεριές. Αραιώνουμε τον κρόκο του αυγού με λίγο λαδάκι,ανακατεύουμε κι αλείφουμε τις λωρίδες σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λεμονοπίπερο και τις τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/