Πατατοκεφτέδες σαν μαρέγκες

images_patatokeftedes-san-maregkes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 1 κιλό    
    Βούτυρο αγελάδος 2 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 200 γρ περίπου    
    Αλάτι
    Μαϊντανός 2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένος (προεραιτικά)    
    Πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι.Τις βάζουμε όπως είναι με την φλούδα τους να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 30-45 λεπτά.Τις βγάζουμε όταν μαλακώσουν. Στην συνέχεια πριν προλάβουν να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε .Τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα λίγο λίγο (όχι όλο μαζί γιατί θα γίνει νερουλό) και το αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά. Για να μην έχει σβόλους ο πουρές πρέπει οι πατάτες να είναι όσο γίνεται πιο ζεστές. Όταν πολτοποιήσουμε όλες τις πατάτες στο μπλέντερ κι έχουμε έτοιμο τον πουρέ τον βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, αδειάζουμε με το κορνέ λίγο από το μείγμα σε διάφορα σημεία με απόσταση το ένα από το άλλο σε στυλ μαρέγκας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/