Παρφέ φράουλα

images_parfe-flaoyla-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φράουλες 600 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 200 ml    
    Γιαούρτι (πλήρες) 4 κουταλιές σούπας    
    Άχνη ζάχαρη 300 γρ    

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες πριν τις καθαρίσουμε για να μην απορροφήσουν νερό, ενώ κρατάμε 4 χωρίς να τις καθαρίσουμε για τον τελικό στολισμό. Από τις φράουλες κόβουμε  5  σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη , χτυπάμε καλά , ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, ξαναχτυπάμε και τέλος το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε. Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα, τοποθετούμε διάφανη μεμβράνη κι αδειάζουμε το μείγμα μας.Το αφήνουμε στην κατάψυξη όλη νύχτα και την επομένη ημέρα το αναποδογυρίζουμε να βγει από την φόρμα και το στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε, με φύλλα δυόσμου ή μέντας κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

* Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/