Πίτσα χωριάτικη

images_pitsa-xoriatiki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600-800 γρ    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ    
    Νερό όσο πάρει    

Για τη γέμιση

    Ντομάτες 2 μέτριες κομμένες ροδέλες    
    Τυρί φέτα 300 γρ θρυμματισμένη    
    Ελιές 50 – 100 γρ ροδέλες    
    Πιπεριά πράσινη 1 μεγάλη    
    Ρίγανη
    Μανιτάρια λευκά 10-15 τεμ κομμένα    
    Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ κομμένα σε ροδέλες    
    Κέτσαπ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μαγιά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τοποθετούμε την ζύμη μας μέσα. Αλείφουμε λίγο κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τοποθετούμε τα υλικά μας ανάλογα με την σειρά που προτιμάει ο καθένας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν  και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα (περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/