Μπουγάτσα σε σφολιάτα

images_mpougatsa-se-sfoliata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα    
    Γάλα 600 ml    
    Ζάχαρη 120 γρ    
    Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη    
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους    
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα    
    Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ  καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα. Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/