Κριθαρότο με γαρίδες και μανιτάρια

images_kritharoto-me-garides-kai-manitaria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κριθαράκι 300 γρ μέτριο    
    Γαρίδες 800 γρ καθαρισμένες    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Μανιτάρια κομμένα 1 κουτί ή φρέσκα λευκά κομμένα    
    Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ ψιλοκομμένη    
    Ντοματάκι κονκασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι νερού    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ    
    Worcester sauce 10 σταγόνες    
    Φύλλο δάφνης 1 τεμ    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζουμε το κριθαράκι. Συγχρόνως βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια,την πιπεριά,το σκόρδο,τα σοτάρουμε όλα μαζί και βάζουμε και την Worcester sauce. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το διαλυμένο στο μπλέντερ ντοματάκι κονκασέ, το φύλλο δάφνης και τις γαρίδες. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά και τέλος ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μαζί με 1 ποτήρι νερό από το βράσιμο του (περίπου) κι αφήνουμε για 5 λεπτά να σιγοβράσουν όλα μαζί. Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/