Κριθαράκι με κιμά

images_kritharaki-me-kima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ    
    Κρεμμύδια ξερά 2 μεγάλα ψιλοκομμένα    
    Ντοματοπολτός 3 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι-πιπέρι
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ    
    Κριθαράκι 1 πακέτο    
    Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού    

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις ασπρίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας,το αλατοπίπερο και την κανέλα.Βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ακόμα ποτήρια νερό, το αφήνουμε να αρχίσει να κοχλάζει και βάζουμε  το κριθαράκι μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι και το απολαμβάνουμε ζεστό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/