Κουλουράκια με αμύγδαλο

images_koulourakia-me-amugdalo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού    
    Βανίλια 1 τεμ    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγό 1 τεμ    
    Αμύγδαλα 50 γρ τριμμένα    
    Φαρίνα όσο πάρει    
    Αμύγδαλα 50 γρ ολόκληρα για στολισμό    

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από τα ολόκληρα αμύγδαλα και σταδιακά ζυμώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια  ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια στρογγυλά και βάζουμε στο κέντρο από ένα αμύγδαλο ολόκληρο στο καθένα. Τοποθετούμε  στην λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα ταψί λαδόκολλα, τα αραδιάζουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/