Κανταϊφι γεμιστό

images_kantaifi-gemisto-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κανταϊφι 450 γρ
    Βούτυρο 300 γρ
    Μοτσαρέλα 250 γρ    
    Κεφαλογραβιέρα 150 γρ τριμμένη    
    Λουκάνικα χωριάτικα 1 πακέτο κομμένα ροδελες    
    Τυρί κρέμα 200 γρ    
    Ντομάτα 1 μεγάλη ψιλοκομμένη    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Αυγά 2 τεμ    
    Γάλα 1/2 ποτήρι νερού    
    Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το κανταΐφι,το χωρίζουμε στα δύο σε ξεχωριστά μπολ, το ξεφτίζουμε , λιώνουμε τα 250 γρ βούτυρο και τα προσθέτουμε στα δύο μπολ με το κανταϊφι που ξεφτίσαμε. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν από το λιωμένο βούτυρο. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (50 γρ) σε ένα τηγάνι , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα σε ροδέλες λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Στην συνέχεια  προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, ανακατεύουμε , βάζουμε  και τα τυριά μας,  ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά . Βουτυρώνουμε την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε πρώτα το μισό κανταΐφι, το στρώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο , προσθέτουμε την γέμιση , σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι,το πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας και περιχύνουμε με το μείγμα γάλα -αυγά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/