Κάντε την γυμναστική προτεραιότητά σας

images_workouts.jpg

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;
 
Ένα πράγμα που οι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν είναι να λένε ένα πράγμα, ενώ κάνουν κάτι άλλο. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές όταν πρόκειται να γυμναστούν. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ακούσει κάποιον να λέει (ή ακόμη και τον εαυτό σας), «θέλω πραγματικά να χάσω βάρος … εγώ θα πρέπει να ξεκινήσω γυμναστική.” Ωστόσο, αν κάποιος ήθελε πραγματικά να χάσει βάρος, δεν θα έπρεπε να κάνει  οτιδήποτε για να συμβεί αυτό, ακόμη και να γυμναστεί; Αν αυτό σας ακούγεται γνώριμο, τι συμβαίνει  λοιπόν μεταξύ αυτού που λέμε ότι θέλουμε και σε αυτό που μπορούμε πραγματικά να κάνουμε;


 
Η απάντηση είναι πως έρχεται συνήθως δεύτερο στις προτεραιότητες μας.
 
Ένας λόγος που μερικές φορές δεν ακολουθούμε κάτι είναι οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχουμε από αυτό. Όταν περιμένουμε ένα πράγμα και τελικά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό,βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετική γωνία και αναρωτιόμαστε τι είδους άσκηση είναι κατάλληλη για εμάς. Συνήθως περιμένουμε:
 

    Περιμένουμε να χάσουμε γρήγορα βάρος. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να δουν αποτελέσματα μέσα σε μερικές εβδομάδες από την έναρξη της  γυμναστικής, ακόμη και αν αυτό δεν είναι ρεαλιστικό  για τους περισσότερους από εμάς.
    Περιμένουμε άσκηση να είναι σύντομη.Πιστεύουμε ότι μπορούμε να γυμναστούμε για μερικές εβδομάδες ή μήνες, να σταματήσουμε και τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να υφίστανται.
    Περιμένουμε από την γυμναστική  να μας δώσει το τέλειο σώμα. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σαφή γενετική τάσεις ως προς το πού θα αποθηκεύσει λίπος, εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι κάνουν ορισμένες ασκήσεις θα μειώσει τις προβληματικές περιοχές.
    Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα στο πρόγραμμά μας, όχι στο σώμα μας. Η απώλεια βάρους περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες, μερικοί είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Όταν κάψουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε, το σώμα μας θα αντιδράσει θετικά.
    Περιμένουμε να μας δοθούν καθημερινά κίνητρα. Δεν θα έχετε την όρεξη πάντα να γυμνάζεστε. Είναι στο χέρι σας να δίνετε κίνητρα στον εαυτό σας χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία και στόχους.
    Περιμένουμε η άσκηση να είναι εύκολη. Η αλλαγή στο σώμα σας χρειάζεται σκληρή δουλειά σε μόνιμη βάση. Αυτό σημαίνει διαφορετικά ερεθίσματα στο σώμα σας, έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στο να γίνεται δυνατότερο και λεπτότερο. Οι προπονήσεις χαμηλής έντασης είναι εξαιρετικές για την βελτίωση της υγείας, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικές για την απώλεια λίπους.

Μπορείτε να αλλάξετε θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και να αναλάβετε δράση στο να κάνετε την άσκηση πιο σημαντικό για εσάς.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/