Κάνε μια σωστή αρχή

images_Why-You-Shouldnt-Stress-Over-Your-Diet-Choice-1.jpeg

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Ο πρώτος κανόνας για όποιον θέλει να αδυνατίσει ,είναι να αντιλαμβάνεται την δίαιτα ως οριστική αλλαγή των συνηθειών του και όχι ως μια σύντομη περίοδο κατά την οποία προσπαθεί να χάσει μερικά κιλά και ύστερα να ξαναρχίσει να τρώει όπως πρώτα. Η απόφαση να ακολουθήσουμε μια σωστή δίαιτα σημαίνει να κάνουμε το πρώτο βήμα  προς μια σωστή διατροφική εκπαίδευση.Η ανάγκη να πραγματοποιήσουμε μια οριστική αλλαγή γεννιέται από το γεγονός ότι μια δίαιτα με ημερομηνία λήξης ενέχει κινδύνους.

Πράγματι αν τα χαρακτηριστικά περιττά κιλά στις γυναίκες (με προδιάθεση να παίρνουν λίπος στους γοφούς) δε κρύβουν ιδιαίτερους κινδύνους για καρδιαγγειακές ή μεταβολικές ασθένειες,όπως συμβαίνει αντίθετα με την ανδρική παχυσαρκία (τοπικό πάχος στην κοιλιά),η κατάσταση αλλάζει όταν μια γυναίκα αδυνατίζει και παχαίνει συνεχώς, καθώς το λίπος μετατοπίζεται από τους γοφούς στην κοιλιά, προσθέτοντας στο άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα και κίνδυνο ασθενειών(διαβήτη,υπέρταση,καρδιοπάθεια). Η απώλεια κιλών και η ακόλουθη επανάκτηση τους,το λεγόμενο γιο-γιο επιφέρει μια επακόλουθη ανακατανομή  του σωματικού βάρους καθώς και το αποτέλεσμα της αύξησης των  κιλών. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι ο οργανισμός προσαρμόζεται όλο και πιο γρήγορα στη μειωμένη πρόσληψη τροφής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δυσκολία στο να καταφέρει κάποιος να αδυνατίσει.

Τέλος να διευκρινίσουμε ότι μια δίαιτα ο οργανισμός μας την αντιλαμβάνεται ως μια στιγμή έλλειψης (τροφής-ενέργειας-θρεπτικών συστατικών) και συνεπώς προσπαθεί να αμυνθεί μειώνοντας την κατανάλωση-καύση της.Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο με τον καιρό η ίδια η δίαιτα παύει να είναι αποτελεσματική. Όσο πιο συχνά βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία μείωσης και αύξησης του βάρους αυτό θα έχει ως συνέπεια την προσαρμογή του βασικού μεταβολισμού σε μια συνεχή μείωση των θερμίδων που καταναλώνει (καύσεις).

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/