Εγκυμοσύνη και πισίνα!

images_pregnpool.jpg

Η πισίνα, αποτελεί συνήθως μία καλή επιλογή για μικρές ανάσες δροσιάς εντός πόλης. Πόσο ασφαλής όμως είναι τόσο για εσάς, όσο και το έμβρυο;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές…

– Δεν είναι όλες οι πισίνες ίδιες! Πριν επισκεφθείτε κάποια πισίνα, φροντίστε να ενημερωθείτε για το σύνολο των εγκαταστάσεων, για τον τρόπο καθαρισμού της (βιολογικός καθαρισμός, χλώριο κ.α.).

– Μην ξεχνάτε, ότι το εάν είναι καθαρή μία πισίνα, δεν φαίνεται πάντα δια γυμνού οφθαλμού! Η πισίνα αποτελεί μία «μεγάλη μπανιέρα», όπου είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί που θα οδηγήσουν σε γυναικολογικές λοιμώξεις.

– Το χλώριο βάσει μελετών, δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα το έμβρυο. Περισσότερο επικίνδυνες μπορεί να αποβούν οι πολυσύχναστες πισίνες, όπου λόγω των μικροοργανισμών, κάνουν πιο ευάλωτη τη γυναίκα σε κολπίτιδες και μυκητιάσεις. Από την άλλη πλευρά, αν υπάρχει μη χλωριούχα πισίνα κοντά σας, θα ήταν καλύτερο να την προτιμήσετε.

– Είναι ίσως περιττό να πούμε, ότι αμέσως μετά τη βουτιά στην πισίνα, επιβάλλεται ένα ντους ώστε να ξεπλυθεί το χλώριο και ρύποι από το σώμα σας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

– Προσοχή στη θερμοκρασία. Μία πισίνα με κρύο νερό, ειδικά προς το τελευταίο τρίμηνο, μπορεί να δημιουργήσει συσπάσεις και δυσφορία. Επίσης, καλό είναι να παραμένετε στην πισίνα για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς τους τελευταίους μήνες οι αντοχές μειώνονται και η κόπωση αυξάνεται.

– Το καλό με τις πισίνες, είναι ότι βρίσκονται συνήθως σε οργανωμένα μέρη, όπου υπάρχει γιατρός ή/και ναυαγοσώστης. Ενημερωθείτε πριν την επίσκεψη σας, ώστε να είστε σίγουρες ότι ακόμα και αν συμβεί κάτι θα υπάρχει άνθρωπος για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr