Δεν θέλεις να παχύνεις…; Τότε δοκίμασε μόνο το σπιτικό φαγητό!

images_article-201441116183222712000.jpg

Τι λένε οι έρευνες;

Οι άνθρωποι που τρώνε σπιτικό φαγητό, τρέφονται πιο υγιεινά και καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, άρα κινδυνεύουν λιγότερο να πάρουν βάρος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Public Health Nutrition».

Ομάδα ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με επικεφαλής την Τζούλια Γούλφσον, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9.000 άτομα. Η μελέτη βασίστηκε σε απαντήσεις των συμμετεχόντων σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πού έτρωγαν και πόσο, τις τελευταίες 30 ημέρες.

Η ανάλυση έδειξε ότι το 8% των ατόμων έτρωγαν στο σπίτι το πολύ μια φορά την εβδομάδα και κατανάλωναν, κατά μέσο όρο, 2.301 θερμίδες την ημέρα (84 γραμμάρια λίπους και 135 γραμμάρια ζάχαρης). Από την άλλη, το 48% των ατόμων έτρωγαν σπίτι τους καθημερινά και κατανάλωναν κατά μέσο όρο 2.164 θερμίδες την ημέρα (81 γραμμάρια λίπους την ημέρα και 119 γραμμάρια ζάχαρης).

Αυτοί που έτρωγαν σπίτι τους τακτικά, έτρωγαν πιο υγιεινά, επειδή κατανάλωναν λιγότερα κατεψυγμένα τρόφιμα και, επιπλέον, όταν τύχαινε να φάνε έξω, απέφευγαν το πρόχειρο φαγητό. Όσοι δούλευαν πάνω από 35 ώρες την εβδομάδα έτρωγαν συχνότερα εκτός σπιτιού και κινδύνευαν περισσότερο να εμφανίσουν παχυσαρκία.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όσοι μαγειρεύουν σπίτι τους, κάνουν πιο υγιεινή διατροφή. Είναι σημαντικό να μάθει το κοινό για τα οφέλη του σπιτικού φαγητού και να κάνει καλύτερες επιλογές όταν τρώει έξω», εξήγησε η Γούλφσον.

Το σπιτικό φαγητό είναι καλύτερο γιατί:

    παρασκευάζεται με φρέσκα, αγνά υλικά που φτιάχνουμε και επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι,
    διατηρείται σε σωστές συνθήκες υγιεινής.
    είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με λιγότερα λιπαρά σε σχέση με το έτοιμο
    μας βοηθάει να διατηρήσουμε το βάρος μας
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΟ!!!!!

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος,Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος