Γιαουρτόπιτα

images_giaourtopita.jpg

Υλικά

• 1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα
• 3 φλ. τσαγιού αλεύρι
• 2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα
• 1κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. αλάτι
• ¾ φλ. μαργαρίνη
• 1 ½ φλ. ζάχαρη
• 5 αυγά
• Ξύσμα λεμονιού
• 1 ½ φλ. Γιαούρτι άπαχο
• Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αλέθετε στο μπλέντερ τα 2/3 από τα αμύγδαλα. Ζεματάτε τα υπόλοιπα , αφαιρείτε το φλούδι και τα κόβετε σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι, την μπεϊκιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη και ρίχνετε τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και το ξύσμα και συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτοντας το μίγμα αλεύρου και το γιαούρτι. Προσθέτετε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Βάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και σκορπάτε τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45’. Την πασπαλίζετε με άχνη μόλις κρυώσει.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr