Τα μπισκοτάκια της γιαγιάς

images_backen.jpg

Υλικά

    ½ ποτήρι του νερού λιωμένο φρέσκο (ζωικό) βούτυρο
    ½ ποτήρι του νερού λάδι
    1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
    2 αυγά
    1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
    2 δάχτυλα στο ποτήρι του νερού γάλα
    Προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει* (να είναι μαλακή η ζύμη)

Εκτέλεση

Προσθέτουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τα «χτυπάμε» με το χέρι. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικεν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε σχήματα με κουπ-πατ. Τα τοποθετούμε στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Τα αλείφουμε ελαφρά με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180Ο C (με επίβλεψη μέχρι να ροδίσουν).

Πηγή : nutrimed.gr