Σπανάκι σουφλέ

images_spanaki.jpg

Υλικά 

• 3 κ. σούπας μαργαρίνη
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 4 κ. σούπας αλεύρι
• 4 φλ. γάλα ημίπαχο
• 150γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
• 2 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
• 3 αυγά
• 1 φλ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
• 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε 2 λεπτά.
Προσθέτετε σίγα-σίγα το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε σπανάκι, μουστάρδα, αλατοπίπερο, ανακατεύετε και βγάζετε από τη φωτιά. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τα τρίμματα ψωμιού και τα 2/3 του τυριού, ανακατεύετε και τα αδειάζετε στο μίγμα με το σπανάκι. Τα αδειάζετε σε φόρμα ελαφρά λαδωμένη. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 25 λεπτά περίπου.

Πηγή : nutrimed.gr