ΠορτοκαλοΚεϊκ

images_portokalokeik.jpg

Υλικά

• 1 κούπα ελαιόλαδο

• 1 κούπα ζάχαρη

• 4 αυγά

• 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα πολτοποιημένο στο multi

• 1 baking powder

• 1-2 βανίλιες

• 2 κούπες αλεύρι.

Εκτέλεση

Χτυπάμε με σύρμα (όχι στο μίξερ),το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά. ‘Εχουμε πολτοποιήσει το πορτοκάλι στο multi, το οποίο προσθέτουμε στο μίγμα καί συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking powder καί τις βανίλιες. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα καί στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (κατά προσέγγιση, ανάλογα με το φούρνο που διαθέτουμε).
‘Οταν το κέικ κρυώσει λίγο, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 κούπα χυμό πορτοκάλι,στο οποίο ρίχνουμε 1 κούπα ζάχαρη άχνη, για να φτιάξουμε γλάσο πορτοκάλι (ή εναλλακτικά,5κ.σ.χυμό πορτοκάλι με 2κ.σ.ζάχαρη άχνη). Μόλις το μίγμα γίνει σαν χρυσό σιρόπι,ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τρύπες στο κέικ καί το περιχύνουμε με το γλάσο.’ Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε καί με ζάχαρη άχνη (τώρα στις γιορτές, θα δείχνει σαν χιονισμένο!).
Πηγή : nutrimed.gr