Παέγια Βαλενθιάνα

images_1109.jpg

Υλικα

500g κοτόπουλο ,
500gr κουνέλι,
300 gr. λουκάνικο,
500 gr ρύζι καρολίνα,
2 φλιτζάνια φρέσκα μπιζέλια,
250gr φρέσκα φασολάκια,
2 φλιτζάνια φασόλια γίγαντες βρασμένα,
3 κόκκινες πιπεριές,
1 κρεμμύδι,
3 ντομάτες αποφλοιωμένες χωρίς σπόρια χοντροκομμένες
12 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 lit ζωμό κοτόπουλο,
1,5 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά,
5-6 πρέζες σαφράν σε κλωστούλες,
1 φύλλο δάφνη,
1 λεμόνι,
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Καθαρίστε τις πιπεριές και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες. Κόψτε το κοτόπουλο, το κουνέλι και το λουκάνικο σε κομμάτια.

Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ή το ειδικό σκεύος για την παέγια. Ροδίστε το κρεμμύδι και παραμερίστε το στις άκρες. Ροδίστε το κοτόπουλο, το λουκάνικο και το κουνέλι..

Προσθέστε τα μπιζέλια, τα φασολάκια, τις πιπεριές, το σαφράν και την πάπρικα, σοτάρετε για 1-2 λεπτά και προσθέστε την ντομάτα και τον ζωμό (ζεστό). Αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι, τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε την να βράσει σε ζωηρή φωτιά, αποφεύγοντας να την ανακατέψετε. Αφού περάσουν 8 λεπτά, χαμηλώστε την φωτιά στο μέτριο, αφήστε την να βράσει για ακόμη 5-6 λεπτά και τέλος, κατεβάστε την φωτιά στο πολύ χαμηλό και αφήστε την για ακόμη 4-5 λεπτά.

Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά. Σερβίρετέ την ζεστή.

Πηγή: www.nooz.gr