Μπαστουνάκια σοκολάτα – μπανάνα

images_mpastounakia-sokolata-mpanana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

Ελαιόλαδο 200 ml
Γάλα 230 ml
Νωπή μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 50 γρ ή 1 φακελάκι ξερή
Αυγά 3 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 800 γρ κοσκινισμένο
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα

Για την γέμιση

Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ
Μπανάνες 2 τεμ
Μαργαρίνη 60 γρ
Κονιάκ 1 σφηνάκι

Εκτέλεση

Για την ζύμη : Διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε, το ελαιόλαδο,τα αυγά λίγο χτυπημένα,την ζάχαρη, το αλάτι,την βανίλια κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (στην πράξη βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση : Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την μαργαρίνη,τη κουβερτούρα σε κομμάτια και το κονιάκ κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Βγάζουμε από την φωτιά και κρατάμε σε ένα μπολ αρκετή ποσότητα από το μείγμα για το τέλος. Στο υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες ροδέλες κι ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μισή ζύμη, ανοίγουμε με τα χέρια μας , βάζουμε από την μια άκρη μέχρι την άλλη μείγμα σοκολάτας με μπανάνα και τυλίγουμε την ζύμη. Κλείνουμε τις άκρες καλά να θωρακίσουμε την γέμιση. Κάνουμε το ίδιο και για την υπόλοιπη ζύμη. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε. Αφήνουμε να κρυώσουν , κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

*Αυτή τη ζύμη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σε μπαστουνάκια με αλμυρή γέμιση.

Πηγή : chefoulis.gr