Οι πιο SOS ερωτήσεις ταμπού για την στυτική δυσλειτουργία απαντώνται!

images_17420153-650x400.jpg

Ένα από τα πιο φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους άντρες, είναι η στυτική δυσλειτουργία, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις ηλικίες, καταστρέφοντας την ψυχολογία του ατόμου.

Ποιες είναι οι συχνότερες ερωτήσεις που οι άντρες πρέπει να κάνουν στον γιατρό τους;

  1. Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια ή είναι απόρροια κάποιας πάθησης;

Μία ορθή διάγνωση θα επέλθει εφόσον πραγματοποιηθούν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις, γίνει έλεγχος των νυχτερινών στύσεων και να παρθούν τα αποτελέσμαστα από το δυναμικό έγχρωμο υπερηχογράφημα.

  1. Θεραπεύεται σε κάθε ηλικία ή είναι μία εξέλιξη της γήρανσης;

Εννοείται ότι ανάλογα με το ιστορικό του ανδρός, μπορεί να είναι μία από τις συνέπειες της γήρανσης αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ανεξαρτήτου ηλικίας, θεραπεύεται.

  1. Εκτός ανδρολόγο, πρέπει να γίνει επίσκεψη και σε άλλο γιατρό;

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ανδρολόγος θα σας στείλει σε κάποιον σεξολόγο ή ακόμα και σε ενδοκρινολόγο.

  1. Ποιες είναι οι πρώτες συμβουλές που δοθούν από τον γιατρό;

Τα άτομα που καπνίζουν, πίνουν αλκοόλ πέραν του κανονικού και κάνουν σε γενικές γραμμές καταχρήσεις, είναι και τα πιο επιρρεπή σε τέτοιου είδους δυσλειτουργίες. Επομένως οι κακές αυτές συνήθειες, πρέπει να κοπούν.

  1. Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας;

Ανάλογα με το εξατομικευμένο σας περιστατικό, ο γιατρός θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι φαρμακευτική αγωγή με χάπια, θεραπεία με ενδοπεϊκές ενέσεις, κρουστικά κύματα.

Για μία σεξουαλική ζωή, χωρίς προβλήματα σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχει την οριστική λύση στο πρόβλημά σας!