Τσιπς διαίτης με τορτίγια

images_nacho-dip-salsa-recipe.jpg

Τα έτοιμα τσιπς (πατατάκια) είναι αγαπημένο σνακ αλλά, ως γνωστόν, όλα τα ωραία περιέχουν πολλές πολλές πολλές θερμίδες… Ή μήπως όχι;;;

Αν κάνεις διατροφή και θες να φτιάξεις πολύ νόστιμα και υγιεινά τσιπς, χωρίς πολλές θερμίδες, μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και με ελάχιστα υλικά φτιάξε light τσιπς τορτίγιας!

Υλικά

3-4 πίτες τορτίγια (αν βρεις ολικής αλέσεως ακόμα καλύτερα!)

3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

2-3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας (πχ 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό ή δυόσμο κτλ)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι την κέτσαπ με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Αλείφετε τις πίτες με τη σάλτσα και τις κόβετε σε τριγωνάκια. Βάζετε τα τριγωνάκια σε αντικολλητικό χαρτί ή σε αντικολλητικό ταψί στην κουζίνα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά (αν δεν έχουν γίνει όσο τραγανά θέλετε ξαναβάλτε για άλλα 2 λεπτά στο φούρνο – αυτό εξαρτάται από την ένταση του φούρνου σας).

Μπορείτε να πειραματιστείτε, βάζοντας στα τσιπς και άλλα υλικά που σας αρέσουν όπως να τα πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ποσότητα των υλικών που θα προσθέσετε αλλά και το φούρνο σας, οπότε τις πρώτες φορές θα πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τον τέλειο χρόνο για εσάς. Θυμηθείτε ότι τα τσιπς θα γίνονται πιο τραγανά όσο κρυώνουν για αυτό μην το παρακάνετε με το ψήσιμο και σας καούν!

Συνοδέψτε τα τσιπς σας με μια φρέσκια σάλτσα ντομάτας με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύχρωμες πιπεριές και μπαχαρικά της αρεσκείας σας!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr