Στόλισε Χριστουγεννιάτικα τα μπισκότα, τα μάφινς και τα κέικ!

images_xristoygenniatikoglaso.jpg

Δεν υπάρχει κάτι πιο απλό από το να φτιάξεις μόνος σου το γλάσο για να στολίσεις πανέμορφα τα μπισκοτάκια και τα κεκάκια που έφτιαξες!

Υλικά για το Χριστουγεννιάτικο γλάσο

3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλιτζανιού γάλα

1 βανίλια σε σκόνη

Χρώματα ζαχαροπλαστικής (θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Επιπλέον διακοσμητικά

Πολύχρωμες σοκολατένιες καραμέλες (τύπου Smarties, M&Ms)

πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ την άχνη, τη μαργαρίνη, το γάλα και την βανίλια μέχρι να ενωθούν λίγο τα υλικά. Συνεχίζουμε χτυπώντας στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αφράτο γλάσο. Αν δούμε το μίγμα μας πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα πιο απαλό γλάσο. Χωρίζουμε το γλάσο σε ίσα μέρη, ανάλογα με τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και χρωματίζουμε το κάθε μέρος με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (η ένταση του χρώματος εξαρτάται από το πόσες σταγόνες θα ρίξουμε). Χτυπάμε για λίγο ακόμα ώστε να ενσωματωθεί το χρώμα.

Εφόσον το γλάσο μας είναι αφράτο και απαλό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λεπτή μύτη από ένα κορνέ ώστε να στολίσουμε όπως θέλουμε τα μπισκότα ή τα κέικ μας. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για τουλάχιστον ένα βράδυ και απολαμβάνουμε τα μπισκοτάκια μας την επόμενη ημέρα!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr