Πατατόπιτα χωρίς φύλλο με γραβιέρα και μυρωδικά

images_28_Potato-pie-4-550x350.jpg

Yλικά

    8 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
    250 γρ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
    3 μεγάλα αυγά
    1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    6-7 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε, πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τις στραγγίζετε και αμέσως τις μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
    Προσθέτετε τη γραβιέρα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
    Βουτυρώνετε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ, απλώνετε το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνετε τη πατατόπιτα για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά τη επιφάνεια.

πηγή: sintayes.gr